9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Обществено обсъждане на проекта за реконструкция на бившето немско училище

Колективът на архитектурното студио от Варна, което спечели обществената поръчка за проект за реконструкция на бившето немско училище в Бургас ще представи проекта си пред обществеността. Срещата е насрочена за 16.30 часа в Морското казино. Проектът на „ДизАрх“ ООД, начело с архитекта Дилян Жечев спечели конкурса с 19 точки. В него участваха общо седем проекти предложения. 

Проектът е заложен за изпълнение в Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас, с индикативен бюджет от близо два милиона и половина лева. Той предвижда изграждането на модерна градска Библиотека, покриваща изискванията на съвременния читател, както и на Музей на съвременното изкуство, който ще представя временни и постоянни експозиции. 

Тази инициатива бе стартирана преди няколко години от кмета Димитър Николов, който убеди държавната власт да прехвърли имота /от 30-те до 90-те години на 20 век  застроената му част е използвана като училище и болница/ на Община Бургас, за да може тя да търси начини за неговото преобразяване.



7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук