10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Обществото се надига: Протест и в София за Тодор

В социалните мрежи тече организация за протест в столицата в памет на убития в центъра на Враца 18-годишен Тодор. Акцията е планувана за тази вечер пред Народното събрание и пред Съдебната палата в София, за да се покаже възмущението  от действията на двамата братя, пребили Тодор и от леките обвинения, които те получиха.

Някои дори планират да издигнат грамада от камъни пред парламента заради Тодор и всички жертви на липсата на правосъдие и държавност. Междувременоо стана ясно, че линейката, която е изпратена към мястото, където е пребит 18-годинния Тодор, е пристигнала за 5 минути, категорични са от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, съобщи Нова ТВ.

Директорът на центъра д-р Галина Лещарска изпрати до здравното министерство информация за това какво се е случило във фаталния за момчето ден. Тя обяснява, че повикванията на 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13.00 часа, а 13.05 медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента.

Лекарският екип поставил момчето на носилка и е започнал да го реанимира. Когато те са пристигнали обаче Тодор не е дишал, зениците му са били разширени, а сърдечната му дейност, според доклада на медиците, е била „неефективна“.

В 13.16 часа линейката с Тодор е пристигнала в болница, а момчето е било откарано веднага в спешното, където продължават да го реанимират. Малко по-късно Тодор умира. От Центъра за спешна помощ обясняват, че лекарят, изпратен на мястото на инцидента работи от 10 години в болницата и е изключително отговорен.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук