13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Общината в Несебър осъди вандалщината срещу архитектурните паметници

Общината в Несебър категорично  се дистанцира от вандалщината срещу архитектурните паметници, каза днес кметът на града Николай Димитров. Според него някои политически и корпоративни структури използват личната драма на хората да провокират  хаос и дестабилизация. Подпалването на автомобилните гуми пред крепостните стени е варваризъм и е дело на група лица,  които по недопустим начин са извратили недоволството на местните хора, се казва в разпространената днес официална декларация от общината. Същите лица са провокирали и подписка за изваждане на Несебър от списъка на ЮНЕСКО, което е немислимо, категорични са от общинската управа.

Собствениците на незаконните надстройки на къщи в Несебър от днес бутат сами. Това са се споразумели със строителния контрол, защото не искат затворници да рушат къщите им. Ивайло Ляхович, един от най-активните в протестите, също е събрал бригада от приятели и е започнал сам да събаря. Все още обаче изчаква решението на административния съд в Бургас за отлагане на процедурата и тогава ще бута и покрива.

Разговорите днес в успокоилия се град се въртяха около умората от тридневните протести и барикади и около това, как, като бутнат покривите ще изкарат зимата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук