16 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Общината и Съюзът на трудово-производителните кооперации ще си сътрудничат

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и председателите на националния и окръжния съюз на трудово-производителните кооперации Стилиян Баласопулов и Георги Порязов, подписаха меморандум за сътрудничество. 

Целта на официалното споразумение е решаване на проблемите, свързани с подобряване на социалните дейности, намаляване на безработицата и създаване условия за трудова заетост на  хората с увреждания в региона.

Община Бургас и Съюза на ТПК се споразумяха да си сътрудничат в няколко основни направления. Бургаската фирма за детска мода „Черноморка“ ще изработва рекламни тениски, шапки и ранички. Сувенирите с морска тематика ще бъдат предлагани на три ключови места в Бургас – остров „Света Анастасия“, Моста и на „Богориди“. Проби от първата продукция бяха показани на кмета Димитър Николов по време на срещата.

Друга бургаска фирма, член на съюза – ТПК „Металик“, ще прави фитнес уреди и съоръжения за детски и спортни площадки на открито и в училищните дворове.

В знак на взаимното сътрудничество, Съюзът на трудово-производителните кооперации дари вертикализатор за деца с диагноза детска церебрална парализа на Община Бургас, която да го предостави на някой от нуждаещите се здравни центрове в града.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук