13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Общината купи още таблети за детските градини

Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава активно да се развива през новата учебна година. Миналата година  в пилотния проект взеха участие 6 детски градини с 9 експериментални групи.

Идеята за въвеждането на програмата е на кмета Димитър Николов. От тази учебна година, 2017-2018, още 15 детски градини са включени в проекта за ранно компютърно обучение. Закупени и предоставени са още 405 таблета, както и необходимите мултимедия, микрокомпютър и интерактивна дъска.

По този начин в  21 бургаски детски градини с над 700 деца от подготвителна четвърта група вече се преподават компютри. Учителите са преминали специализирани обучителни курсове за работа с образователната програма.

Целта на въвеждането на заниманията с таблети в детските градини е в децата да се възпита правилно отношение към технологичните средства от най-ранна възраст – като средство не само за игра, но и за получаване на информация и формиране на знания и умения.

Работата с технологии в детските градини е дозирана. В рамките на една ситуация с таблети се работи до 10-15 минути. В останалото време децата се обучават с книжки, играят дидактични игри, работят по екипни и творчески задачи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук