15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Откриха нови касови салони в Бургас за улеснение на данъкоплатците

В продължение на десетилетия бургазлиите от крайните части на града плащаха данъци и такси единствено в касовия салон на главната улица „Александровска”. Оттук нататък това неудобство ще им бъде спестено. За улеснение на гражданите Община Бургас децентрализира услугата и започна да я предоставя в касите на Териториалните дирекции. Първи бяха жителите на к-с „Меден рудник“, които от миналата година могат да си плащат данъците в ТД „Възраждане“, до бл. 26.

 

Новите места, където се приемат касови плащания, са:

* ТД „Освобождение“ в к-с „Славейков“ – до бл. 49

* ТД „Изгрев“ в к-с „Зорница“ – бл.47

* ТД „Зора“ – к-с „Лазур“, ул. „Перущица“ 67.

До края на декември жителите на квартал Долно Езерово също ще бъдат улеснени с плащания в териториалната дирекция.

В посочените каси ще могат освен досега събираните такси, да се заплащат задължения към Община Бургас за данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци; данък върху превозните средства; патентен данък – без значение от местонахождението на имота, постоянния адрес на задълженото лице или обекта на патентната дейност.

 

През 2011 г. служителите на общинската приходна дирекция предприеха редица мерки за увеличаване събираемостта на местните данъци и такси – изпращане на актове и покани за доброволно плащане, както и действия за принудително събиране на задълженията от неизрядните длъжници.

Паралелно с това обаче те се постараха да улеснят по всякакъв начин изрядните данъкоплатци.

През последните 3 години беше въведена и друга полезна практика – общински данъчни служители да ходят по график във всички бургаски села, за да могат жителите им да си плащат задълженията на място и да не се разкарват до града.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук