11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Общината планира ремонт на Минералните бани

Община Бургас ще участва в програмата „Минерални води“, финансирана от Националния екодоверителен фонд, с проект за Бургаските минерални бани. Той е на стойност 1 300 000 лева, съобщи пред Националното радио заместник-кметът Руска Боядижева. 

„Ще бъде извършена почти цялостна реконстрация на линейната мрежа и на двата сондажа, които се намират на територията на квартала. Водата е с температура над 30 градуса и това позволява при съответната реконструция и съоръжения, тя да бъде използвана и за отопление най-вече на общинските сгради, пък и на тези, които ще бъдат обект на частни инвестиционни намерения“, обясни Бояджиева.

Минералната вода ще се използва и за захранване на басейна на бъдещия Център за рехабилитация на деца с аутизъм и детска церебрална парализа, уточни Бояджиева. 16 декември е срокът за подаване на проектните предложения по програмата. Три са регистрираните минерални извори на територията на общината. Те са в Рудник, Изворище и Минералните бани. С най-голям дебит са двата сондажа на Минералните бани, затова и община Бургас има амбицията да развива потенциала им не само в сферата на туризма.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук