13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Общината: Подавайте сигнали, ако ви искат пари за саниране /видео/

Няма промяна на условията по договорите за саниране, заяви за zonаburgas.bg зам. кметът по строителство Чанка Коралска. В редакцията получихме сигнал от жител на бл. 444 в к-с „Меден рудник”, че от фирмата изпълнител на санирането  са поискали пари за дограмата, заради намален финансов ресурс по програмата. От общината категорично заявиха, че собствениците на апартаменти не трябва да заплащат нищо. Допълнителни пари се дават само  за екстри, които не са залегнали в договорите.

Към момента нямаме промяна на методическите указания, т.е. нито е необходимо хората нещо да съфинансират, нито имаме някакви такива индикации, че това ще се случва. Ясно е , че в момента много хора, които са противници на тази програма използват това говорене и най-вероятно злоупотребяват. Искам да ви уверя, че ние сме в постоянен контакт със Сдруженията на собствениците и с техните управители , даже миналата седмица ги събрахме, и си казахме много неща , които са свързани с текущи въпроси , които касаят самото изпълнение на програмата, и при нас няма постъпили сигнали, че имаме проблеми и се искат допълнителни средства да бъдат предоставени от страна на собствениците”.

В Бургас има подписани договори за саниране на 183 сгради , за 44 от тях все още не са приключили процедурите по избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки . Тези 44 сгради ще бъдат санирани, след като бъдат сключени договори. Напълно завършени са 7 блока в Бургас ,а до края на месеца ще бъдат завършени още толкова. Около 60 сгради в момента се санират.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук