9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Общината подготвя проект за основен ремонт на ул. „Одрин“

„Проучванията ни показват, че реализирането на този проект ще разтовари движението по бул. „Стефан Стамболов“ – през МБАЛ към кръстовище „Трапезица“. Той ще даде възможност за удобно изнасяне на автомобилите към центъра и през „Одрин“. Допълнителна и много важна опция ще бъде маршрутът Пътен възел Запад – ул. „Крайезерна“ – следя и постоянно настоявам за ускоряване на работното темпо по тези два обекта“, каза кметът Димитър Николов.

ул. "Одрин"

Ул. „Одрин“ ще се ремонтира на етапи, тъй като процесът е сложен, ще се наложи и отчуждаване на имоти по трасето. За изпълнението на проекта Община Бургас вече търси необходимото финансиране чрез европейски източници, но е готова да се включи и със собствени средства, ако се наложи. Предвиденият ремонт ще се случи задължително, защото е част от цялостната програма за облекчаване на движението в претоварения център на град Бургас.

Предвижда се цялостно обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението по „Одрин“. Против шума и замърсяването ще се обособят „зелени огради“ от подходяща растителност. Улицата е пресечена от ЖП релси, които затрудняват преминаването на леки автомобили. Там ще се монтира специално омекотяващо покритие, каквото има, например, в близост до стадион „Лазур“ и паркинг „Адам и Ева“ /входът към Морската градина/.

Междувременно предстои кръстовище „Трапезица“ да бъде превърнато в кръгово, като над него минат два нови пешеходни надлеза. За тези обекти е осигурено финансиране по проекта „Интегриран градски транспорт“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук