13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Общината получи историческата част на Морската градина

Правителствената информационна служба съобщи, че с решение на Министерски съвет правото на управление върху историческото ядро на Морската градина в Бургас се предоставя безвъзмездно на Община Бургас. Теренът с площ 8.5 хектара е неотделима част от Приморския парк, където се провеждат редица прояви от културния календар на града.

Досега Морската градина формално беше разделена на две части – едната се водеше общинска, а другата държавна територия. Това възпрепятстваше местната власт да предприеме по-сериозни инициативи за ремонти, асфалтиране, опазване на уникалните дървесни видове и растителност в историческото ядро.

Общинска администрация приветства решението на МС за обединяване на двете части от парка под нейно управление и отправя благодарности за съдействието на бургаските депутати в Народното събрание, ръководството на Областна управа – Бургас, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, както и на премиера Бойко Борисов.

Първите действия на Община Бургас за благоустрояване на историческото ядро на Морската градина ще бъдат насочени към подмяна на амортизираното осветление и неотложни ремонти по инфраструктурата.

Тази година Приморски парк ще празнува 100-ия си рожден ден като една обединена територия.

mostik1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук