11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Общината си взе „Автото“

Правителството предостави на Oбщина Бургас сградите и прилежащия им терен, които се ползват от Професионалната гимназия по транспорт. Решението беше взето вчера от Министерски съвет и ще позволи на Общината да кандидатства с проект по ОП „Региони в растеж“ за модернизиране и подобряване на условията и базата на учебното заведение.

Безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху имота ще „развърже ръцете“ на Община Бургас да извърши така необходимия ремонт на покривите и помещенията в училището, както и да построи физкултурен салон и открита спортна площадка към гимназията.

Професионална гимназия по транспорт е една от най-старите в Бургас и е открита през далечната 1968 година. Училището се помещава в монолитна едноетажна сграда на ул. „Демокрация“ № 5 и разполага с 11 класни стаи и кабинети, 12 работилници, лаборатории и гаражни съоръжения.

Преди няколко години бяха въведени мерки за енергийна ефективност чрез саниране на фасадата на учебното заведение и подмяна на старата дървена дограма с нова.

Средствата за реконструкция на покрива и вътрешните помещения на ПГ по транспорт ще бъдат осигурени по общ проект на Община Бургас за ремонт на шест професионални гимназии на обща стойност 8,4 млн. лева. Това са Търговската гимназия, ПГ по механоелектротехника и електроника, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“, ПГ по туризъм „Асен Златаров“ и ПГ по електротехника и електроника „Константин Фотинов“.

Освен 6-те общински професионални гимназии, в Бургас ще бъдат ремонтирани и 2 държавни училища, които са включени в процедурата „Подкрепа за професионалните училища в Република България“ на Министерството на образованието и науката – ПГ по химични технологии „Акад.Н. Зелинский“ и спортното училище.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук