10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Общината тегли заем – ще завършва проекти

Заем от над 15 млн. лева ще тегли община Бургас, за да довърши започнатите проекти, финансирани от Европейския съюз през изтеглия програмен период 2007 – 2013 година. Това стана ясно след решение на Общински съвет – Бургас, който гласува предложението, направено от заместник-кметът по финансовите въпроси в общината, Красимир Стойчев.

ГЕРБ Общински съвет

Настоящата година е ключова по отношение на финализирането на най-мащабните инвестиционни проекти: „Интегриран градски транспорт на Бургас”, „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас“, Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в кв. Ветрен, Банево, Минерални бани”, „Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води в кв. Горно Г.зерово. Предвид края на програмен период 2007 – 201Зг. било необходимо предприемане на спешни мерки за създаване на условия за максимално и успешно финализиране на проектите в процес на изпълнение”, пише Стойчев в докладната си.

Заемът който ще тегли местната администрация ще играе ролята на оборотен капитал за финални разплащания по допустимите и недопустимите плащания, заложени в бюджета на община Бургас за 2015 година. Заемът ще е краткосрочен и безлихвен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук