12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Общината търси още три лодки за Острова, няма да са нови

Община Бургас обяви обществена поръчка за доставка на три броя употребявани лодки за превоз на пътници и товари до Острова. Информацията е  поместена на сайта на местаната администрация. В заповедта за обявяване на обществената поръчка са описани параметрите на които трябва да отговарят плавателните съдове, както и годината на производство.

©Снимка: zonaburgas.bg

Общата прогнозна стойност е 60 000 лева. Класирането на участниците се извършва въз основа на критерия „най-ниска цена”, при спазени технически и квалификационни изисквания.  Доставката на трите лодки следва да бъде извършена в срок до 20 календарни дни, считано от датата на сключване на договора обществената поръчка. Лодките следва да бъдат доставени до Пристанище Бургас. Те са извън обявената обществена поръчка за наемане на корабче, което основно ще се занимава с превоза на пътници. Към момента плавателният съд се строи в Царево.

Община Бургас е бенефициент по проект „Културно-историческото наследство на о-в «Света Анастасия» и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация», BG161PO001/3.1-0  3/2010/008, финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.1-03/2010  „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции» по ОП „Регионално развитие”2007-2013 г. В рамките на проекта бяха реализирани дейности по реконструкция и обновяване на Остров „Св. Анастасия“ и Мостик с предмостово пространство. От 2014 г. Остров „Св. Анастасия“ ще функционира като туристическа атракция. Островът разполага с ресторант, лекарна, църква, къща за гости, музей, магазин за сувенири. С оглед тяхното обслужване от съответния персонал и зареждане със стоки и консумативи, е необходимо осигуряване на плавателните средства, предмет на настоящата поръчка. 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук