9.3 C
Бургас
събота, април 20, 2024

ОБЩИНА БУРГАС- З А П О В Е Д № 1760/23.07.2012 г.

На  основание чл. 14, ал. 2  от Закона за общинската собственост, чл. 68 ал. 1 и ал.2 от  Наредбата  за  реда  за  придобиване,  управление  и  разпореждане  с  общински  имоти и вещи, приета от Общински съвет – Бургас и Решение на Общински съвет – Бургас, прието по т. 24 от дневния ред на проведеното на 26.06.2012 г. заседание (протокол № 11),

 

О Т К Р И В А М:

Процедура за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 (десет) години на обособена част от помещение, предназначено по проект за банков офис с площ 16,92 кв.м.,  находящо се в югоизточната част на подблоковото помещение /бивш ресторант „Здравец“/ на сградата, построена в УПИ II, кв.1 по плана на ж.к.“Братя Миладинови“, гр. Бургас, ул.“Стефан Стамболов“ №120, при граници: север – зала и коридор, изток – външен зид, запад – сервизни помещения, юг – външен зид, ведно с  10,30 кв.м. от общите части на подблоковото помещение, изчислени съгласно представеният проект.

Определям начална конкурсна цена: месечна наемна цена, в размер на 1 100 /хиляда и сто/ лева, без ДДС.

Имотът ще се ползва за банков офис.

Определям следните условия и изисквания, на които следва да отговаря всеки кандидат:

Кандидатите да отговарят на следните условия: Да са регистрирани като търговски дружества или като дружества по законодателството на държава-членка на Европейския съюз, или на държава-страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство; Да нямат парични задължения към държавата по смисъла на чл.162, ал.2 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, освен ако не е допуснато разсрочване или отсрочване на задълженията;  Да нямат задължения към Община Бургас;  Да не са в производство по несъстоятелност или ликвидация; Кандидатът да притежава лиценз за извършване на банкова дейност.

Кандидатът да предложи инвестиция за извършване на необходимите, съгласно проекта за „Смяна на предназначението, ремонтни, строителни и монтажни работи на част от партерния етаж на сградата“ СМР в подблоковото помещение  /бивш ресторант „Здравец“/ на сградата, построена в УПИ II, кв.1 по плана на ж.к.“Братя Миладинови“, гр. Бургас, застроено на 400 кв.м..

Кандидатът да поема всички разходи, свързани с експлоатацията на имота – за вода, ел. енергия, такса смет и други консумативи.

Да поема всички разходи за виновно причинени от него вреди на имота.

Да заплаща всички разходи по издаване на съответните разрешителни за извършване на дейността.

Основни и текущи ремонти, реконструкции, преустройства и подобрения в имота да се извършват от наемателя, изцяло за негова сметка, след изрично писмено съгласие от страна на наемодателя, а след  прекратяване действието на договора, подобренията остават в собственост на наемодателя и наемателят няма право да претендира заплащането им.

Месечните наемни вноски се прихващат от стойността на извършените инвестиции. В случай, че размерът на направените инвестиции е по-голям от общия размер на наемните вноски, Наемателят не може да претендира заплащането им от Община Бургас. Инвестициите на наемателят ще се приспадат от наема при представяне на съответните документи, фактури, протоколи и след проверка на обекта от органите на инвеститорския контрол на Община Бургас.

Кандидатът, или свързано с него лице не е бил участник, несключил договор по реда на чл.53, ал.2 от НРПУРОИВ.

Определям следните критерии и метод за оценка на предложенията:

К1– предлагана месечна наемна цена – от 1 до 50 точки (тежест N1 – 0.7); К2 – размер на инвестицията (в лева), която ще бъде вложена в обекта – от 1 до 50 точки (тежест N2 – 0.3).

Комплексната оценка на предложенията на допуснатите кандидати се извършва по формулата:

К= К1 х N1 + К2 х N2

Определям срок на валидност на предложенията – не по-кратък от 90 дни от депозирането им.

Определям размер на депозита за участие в конкурсната процедура – 3 300 (три хиляди и триста) лева, които да бъдат внесени по банкова сметка на Община Бургас, при “Общинска банка” АД, клон Бургас – BIC SOMBBGSF, BG 89 SOMB 9130 33 23996501.

Определям цена на конкурсната документация – 110 (сто и десет) лева, без ДДС, внесени в касата в Центъра за административно обслужване (ЦАО), невъзстановими след приключване на процедурата. Документацията за участие в конкурса се закупува от Центъра за административно обслужване на Община Бургас, ул. “Александровска” №26, всеки работен ден до 10.09.2012 г. от 10:00 до 16:00 часа.

Оглед на имота, предмет на конкурса може да бъде извършен на 10.08.2012 г. и на 24.08.2012 г. от  9:00  до  12:00  часа .

Предложения за участие се подават в Центъра за административно обслужване, лично от кандидатите или от техни упълномощени представители в запечатан непрозрачен плик, с ненарушена цялост, всеки работен ден от 10:00 до  16:00 часа, в срок до 11.09.2012 година.

Предложенията на кандидатите да са изготвени и представени съгласно Образец-предложение (Приложение №1), неразделна част от конкурсната документация.

Разглеждане, оценяване и класиране на предложенията ще се извърши на 12.09.2012 год. от 10.00 часа, в сградата на Община Бургас, на ул. “Александровска” №26, ет.1, стая  №111.

Утвърждавам конкурсна документация, както следва: Образец-предложение – Приложение №1; Критерии и методика за оценяване на предложенията – Приложение №2;  Проект на договор – Приложение №3; Декларация – Приложение №4-1; Декларация – Приложение №4-2 и   Копие от настоящата заповед.

Допълнителна информация: тел. 056/907222 – Виолета Иванова.

Съобщението за конкурса да се публикува в един местен ежедневник и да се обяви на таблото на сградата на Община Бургас, откъм ул.”Александровска”.

Настоящата заповед да се връчи на Директора на Дирекция “Управление на общинската собственост” при Община Бургас и на Председателя на Тръжната комисия, за изпълнение.

 

 

ДИМИТЪР НИКОЛОВ

Кмет на Община Бургас

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук