13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Община Бургас издирва вандали /видео/

Община Бургас ще публикува в официалния си сайт – www.burgas.bg, фото или видео материали, показващи актове на вандализъм към хора и животни, рушене или кражба на обществено имущество.

Общинска администрация призовава гражданите, които са заснели такива снимки или видео клипове, да ги изпращат на електронна поща:

 

[email protected]

 

Целта е всеки, който разпознае на тях извършителите, да подава своевременно сигнал до полицията за издирването и залавянето им.

Освен снимки от гражданите, такава функция ще изпълнява и Центърът за контрол на трафика в Бургас, помещаващ се в сградата на спортния корпус на ПМГ „Акад. Н. Обрешков“, който е част от проекта „Интегриран градски транспорт“. В него ще се наблюдава и събира информация от камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в града. Те ще дават възможност за бърза реакция при пътно-транспортни произшествия, актове на вандализъм, бедствия и разкриване на престъпления, тъй като трафик-центърът ще бъде свързан със спешния номер 112 и пътна полиция. С това се цели да се повиши сигурността и безопасността по бургаските улици.

През изминалите години Община Бургас неведнъж е съобщавала за това как новооткрити придобивки за града и жителите му стават обект на хулигански прояви и агресия, което води до необосновани разходи за поправяне и остраняване на щетите, вместо тези публични средства да отидат за нова площадка, например.

Последните „документирани“ такива случаи са от 1 януари, когато камера на бул. „Стефан Стамболов“ е заснела как автомобил се врязва в новата ограда пред спирката на Новата поща, разделяща двупосочното движение. На записа се вижда как шофьорът излиза от колата в неадекватно състояние и си тръгва от мястото на инцидента, но след малко се връща в автомобила, дава на заден ход и бяга от произшествието.

Най-новият случай на заснет вандалски акт в града е изпратен преди дни от гражданин до фейсбук профила на кмета Димитър Николов. Той касае същата предпазна ограда, но в по-горния участък, срещу Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. Изпратените снимки показват как двама младежи с качулки отвинтват болтовете, с които е хваната част от оградата.

Като публикува гореспоменатите фото и видео материали, Община Бургас призовава всеки, който разпознае някое от лицата на кадрите, да подаде сигнал до полицията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук