16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Община Бургас предлага безплатни съвети за енергоспестяване и томбола

Община Бургас стартира изпълнението на дейностите по проекта „ФИЕСТА – Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата“, финансиран от програма „Интелигентна енергия – Европа“. Благодарение на него, в следващите две седмици до Съдебната палата и БСУ ще бъдат монтирани изключително атрактивните, но и полезни за потребителите соларни дървета. Проектът обаче има и друга цел – да обърне внимание на българските домакинства за това как, каква и колко електроенергия ползват в къщи, да им предостави ценни съвети за  пестене от сметките за ток и парно.

Всяко бургаско семейство, което проявява интерес към темата, трябва да попълни въпросник в срок 7 дни от получаването му. Данните от него ще бъдат въведени в специализиран софтуер. Той дава ценни съвети и конкретни мерки, които могат да намалят разходите за отопление и охлаждане.

Ако сте домакинство с поне едно дете и желаете да се включите, посетете страницата на проекта:

http://www.fiesta-audit.eu/bg/

и се запишете за безплатен енергиен анализ.

За повече информация се свържете с екипа на проекта на адрес: ул. „Климент Охридски“ 3, Дирекция „Европейски политики и програми“, Община Бургас. Търсете Ивайло Трендафилов – [email protected], 056 / 841 193, или Йоана Ангелова – [email protected], 056 / 898 738.

Всеки участник ще участва в томбола. По време на тегленето й ще бъдат поканени представители на медиите и всички участници. Тя ще се проведе през май – юни 2016 г. Наградите включват домакински уреди от най-висок енергиен клас – климатик, хладилник, готварска печка, съдомиялна машина, телевизор, LED крушки и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук