10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Община Бургас се представи със свой щанд на изложението в Ялова

 Кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на търговията и промишлеността на Турция Али Джошкун откриха във вторник в Ялова международно изложение на цветя. Община Бургас участва със самостоятелен щанд там. Преди официалната церемония Николов и зам. кметът Красимир Стойчев се срещнаха с валията на Ялова доц. д-р Йусуф Ербай и със зам. кмета на турската община. В разговорите бяха дискутирани теми свързани с взаимодействие в сферата на туризма между двата морски града, по интензивно развитие на търговските отношения между бизнеса в двата региона, както и възможностите за обмен в областта на културата.yalova.jpg Обсъдени бяха и възможностите за по-тясно сътрудничество между двете търговско-промишлени палати и за възможността представители на бургаският бизнес да инвестират в Ялова.

От община Ялова припомниха, че по време на голямото земетресение там през 1991 г. няколко бургаски училища и като цяло бургаската общественост първа е предложила помощта си за пострадалите.

Посещението в Ялова бе по покана на кмета на турския град и търговско промишлената палата там, която е организатор на изложението.

В Ялова живее най-голямата група изселници от Бургас. Десетки представители на общността окупираха бургаския щанд, за да си направят снимка за спомен пред знамената на Община Бургас и България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук