11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бургас стартира проект за борба с детската бронхиална астма

„Oбщина Бургас не само ще подаде ръка, но и ще бъде равностоен партньор за подпомагане на лечението и борбата с бронхиалната астма“. Това съобщи зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис  Мануелян на провелата се днес среща по проект „Детска астма академия – Портал Бургас“.

Ръст в издадените експертни решения с 5.9 % за периода 2012 година спрямо 2011 година, отчитат данните на Регионална здравноосигурителна каса-Бургас. Изследванията показват още, че момчетата до 18 – годишна възраст страдат по-често от заболяването спрямо момичетата в същата възрастова група.

На срещата се обсъдиха всички параметри засягащи заболяването – от симптомите, превантивните мерки, своевременното лечение, висококачествените апарати за инхалационно лечение на астма до чисто психологичния аспект на проблема и панически страх в семействата на деца страдащи от заболяването.

Кръглата маса на тема: „Бронхиалната астма – най-честото хронично заболяване в детска възраст“ събра водещи специалисти, представители на Регионална здравноосигурителна каса, Регионална здравна инспекция, Регионален инспекторат по образованието, фармацевтични компании и родители на деца страдащи от това заболяване.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук