12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Община Бургас с виртуален научен център

Участие в мрежа от научни центрове в Югоизточна Европа, виртуален и на следващ етап реален и работещ научен център в Бургас, са част от дейностите, които Община Бургас ще реализира по проект „Науката в Югоизточна Европа“ (SEE Science). Това съобщи на кръгла маса днес Атанаска Николова, зам.-кмет „Европейски политики и околна среда“.

Проектът SEE Science има за цел да стимулира интереса на младите хора към науката, технологиите и иновациите. Целевите групи по проекта са три – 6-12 години, над 13 години и студенти. Предвидени са серия от кръгли маси, по време на които да се предложат варианти и да се избере най-доброто решение, към коя научна група да бъде насочен центърът в Бургас.

Другите партньори по проекта са Община Дебрецен и Университетът в Дебрецен – Унгария; Център за научно образование (CSE) – Патра, Гърция; Център за изследвания – Югоизточна Европа (SEERC) – Солун, Гърция; Музеят на науките в Тренто (MUSE) – Италия; Мрежа на научните центрове (SCN) – Австрия; Център за научна и техническа информация (Schola LUDUS) – Словакия; Център за изследвания и анализи – София, България.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук