17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Община Несебър става център за обучение на кадри за туризма?

Община Несебър да се превърне в национален център за обучение на кадри в туризма на всички нива. Това е един от акцентите в управленската програма на кандидата за кмет на ГЕРБ Златко Димитров, който ще бъде представен пред избирателите на среща на 10 октомври 2015 година. 

Цялостният модел, който е разработен, предвижда откриването на филиал с кампус на Колежа по туризъм към Висшето Училище по Мениджмънт – Варна. В него ще могат да се обучават стотици млади специалисти, като ще бъдат осигурени преподаватели от България и чужбина. Проектът се разработва с перспектива за откриване и на бакалавърски и магистърски програми с международни дипломи. Обучителните програма ще е синхронизирана с хотелиери и ресторантьори в региона, като се предвиждат платени стажантски програми в Слънчев бряг. Разработени са и модели за предоставяне на стипендии на обучаващите се от страна на бизнеса, което от една страна ще подпомогне младите хора, а от друга ще гарантира техен дългосрочен ангажимент към бранша в региона.

В цялостния модел, разработен от екипа на Златко Димитров и ГЕРБ в община Несебър, е заложено и подпомагане на образованието в Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов“ в града чрез европейски програми за ранно кариерно ориентиране. Още на ниво средно образование младежите ще могат да преминават през специализирани семинари на Колежа по туризъм и ще имат достъп до специално разработени за тях програми за летни практически стажове в Слънчев бряг. Освен това ще могат по лесен начин да продължат образованието си в родния си град.

Моделът за превръщането на община Несебър в национален център за обучение на кадри в туризма ще бъде един от акцентите на срещата с избирателите на 10 октомври от 18.00 часа в читалище „Яна Лъскова“. По време на събитието официално ще бъдат представени Златко Димитров, кандидат за кмет на Несебър, както и листата за общински съветници на ГЕРБ. Специални гости ще бъдат Иван Вълков, Димитър Бойчев, депутати от ГЕРБ, Иван Алексиев, кмет на община Поморие, д-р Галина Милена, началник „Съдебна медицина“ и бивш депутат от ГЕРБ. Събитието ще продължи с моноспектакъла „Смях и песни“ на обичания актьор Георги Мамалев. Входът е свободен.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук