11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Община Несебър учи децата на родолюбие с „Уроци в музея”

Утре, на 16-и април, ще се състои първата проява по програмата „Уроци в музея”. Става дума за интерактивна образователна форма, която се организира от отдел „Образование, извънучилищни и други дейности” и музей „Старинен Несебър”, в рамките на инициативата на местната администрация „Аз живея в Несебър”. Програмата е ориентирана към децата от подготвителни групи и учениците от начален етап в учебните заведения.

 

ddcd9807b45c9e1646dd8208154324d7Целта е да се насърчи и подпомогне изучаването на миналото на родния град, неговата история да се осмисли и превърне в източник на самочувствие за подрастващите граждани на община Несебър.

 

Своеобразните уроци ще се провеждат в църквата „Св. Параскева”, която след реставрация по проекта „Вяра в Несебър“, работи като музеен обект. В нея е уредена постоянна изложба „Спасени стенописи от несебърски църкви“. Потопени в атмосферата на миналото, с помощта на сътрудниците на музей „Старинен Несебър”, децата и учениците ще научат как са украсени храмовете в града на ЮНЕСКО и ще се включат в специално подготвените за тях интерактивни занимания.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук