14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Община Поморие вече притежава ISO сертификат

Община Поморие получи сертификат  ISO 9001:2008 – „Система за управление на качеството”. След обстойно изследване, специалистите одитори от бюро „Веритас” оцениха административното, правно и информационно обслужване на Община Поморие като отговарящо на всички стандарти, разработени от Международната организация по стандартизация. Сертификатът доказва професионализма, постоянството и съответствието със световните стандарти в работата на общинската администрация. Валидността му е до 28.01.2016 година, при постоянно поддържане на системата за управление на качеството.

            Сертификатът ISO 9001:2008 се базира на осем основни принципа, които са гарант за успешно ръководене и функциониране на една организация – насоченост към клиента, лидерство, приобщаване на хората, работещи в организацията, процесен подход, системен подход за управление, непрекъснато подобряване, взимане на решения, основани на факти, взаимноизгодни отношения с доставчиците. Акредитацията е официално признаване на компетентност за изпълнение на конкретни задачи от специализиран държавен орган (в случая UKAS – United Kingdom Accreditation Service).

            ISO (International Organization for Standardization, Международната организация по стандартизация) е обединение на 148 национални организации за стандартизация и разработва стандарти, приложими във всички видове икономически дейности. Те се създават с цел да защитават правата на ползвателите на услуги и да им гарантират качество в обслужването.  Развиващите се страни, приобщени към организацията подобряват своя капацитет и стандарт на живот.

            Политиката на управление на Община Поморие е насочена към нарастващите изисквания и очаквания както на жителите на общината, така и на нейните клиенти и към повишаване капацитета на общинската администрация. „Това, че получихме признание от Международната организация по стандартизация е доказателство, че се стремим към усъвършенстване и сме отворени към иновациите. Но сертификатът ISO не е награда с валидност три години, защото през този период общинската администрация ще бъде под одиторски надзор, който ще следи дали утвърдените правила се спазват. За това сертификатът е гаранция за гражданите, че Община Поморие  непрекъснато ще се стреми към подобряване на качеството на услугите, които извършва”, заяви кметът Иван Алексиев по повод оценката на „Веритас”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук