11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Община Поморие отваря врати за учениците от СУ „Иван Вазов” Поморие

На 12 октомври през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, регламентиращ дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Водени от желанието да създадат нова традиция в историята на местното самоуправление, преди 18 години делегатите от Националното сдружение на общините в България вземат решение точно на 12 октомври да се отбелязва Денят на българската община.

По този повод през 2012 година кметът на община Поморие Иван Алексиев поде една добра инициатива, целяща да заинтригува дори най-малките и да провокира активното им участие в това, което се случва на родното им място. Инициативата е „Ден на отворените врати” и дава възможност на деца от различните училища в общината да разберат как функционира общинската администрация, да се включат в работния процес и да поемат за кратко отговорностите на служителите.

Тази година, учениците от 8 до 12 клас в СУ „Иван Вазов” Поморие ще проведат свои вътрешни демократични избори, определяйки кмета и екипа, който ще поеме управлението на Община Поморие за един ден.

Вече пета година превърналото се в традиция мероприятие вълнува децата от различните учебни заведения на територията на Поморие. Инициативата създава весели спомени както за тях, така и за преподавателите и служителите от общинска администрация.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук