12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Община Поморие с най-добри и иновативни практики

Присъждането на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво бе резултат от добрите практики, които община Поморие прилага. Именно заради иновативния подход в управлението независимите експерти единодушно заключиха, че местната администрация заслужава  да получи най-престижния европейски приз.

В Троян се проведе семинар за обмен на идеи и добри практики между общините, получили Етикета. В дискусията взеха участие техни представители, членове на Комисията за присъждане на Етикета и експертите оценители.

Всяка община презентира практики, допринесли за присъждането на приза. На срещата присъстваха заместник-кметът с ресор „Бюджет и финанси” – Янчо Илиев и секретарят на общината Тони Митев. Те представиха програмния продукт ПРОК-център, чрез който община Поморие ефективно управлява финансите си. Нашите представители демонстрираха пред гостите как работи програмата в реално време. Тази практика се хареса на най-много от присъстващите, които я оцениха като най-полезна и иновативна.

Не случайно модерното и прозрачно управление на община Поморие я класира на второ място по ранг сред всички общини, получили приза. Европейският Етикет за иновации и добро управление на местно ниво е гаранция за гражданите, че в работата си общинската администрация се ръководи изцяло от 12-те принципа за добро и демократично управление на Съвета на Европа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук