16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Община Поморие участва в Международно изложение „Културен туризъм”

От 14 до 17 април Община Поморие ще бъде представена в 13-то издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“. Експото се провежда във Велико Търново и е първият специализиран форум в България, който цели популяризиране на културния туризъм и акцентира върху значението му за туристическия имидж на нашата страна.

В изложението Общината участва заедно с Исторически музей – Поморие. На щанда си те вече посрещнаха първите посетители, представяйки им града ни чрез низ от интересни места, любопитни исторически факти и културни мероприятия.

Заедно с представители от Министерствата на икономиката, туризма, земеделието и храните, екипът на Поморие днес ще се включи и в различни конференции на теми като: Възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020, управление на еврофондове, програма за развитие на селските райони и други.

Участието на Община Поморие в това международно изложение е още един елемент от цялостната концепция за развитие на туризма. Отношението и използването на културното наследство, архитектурните факти, изкуството и фестивалния живот като цяло определят уникалността на град Поморие и неговия магнетизъм като дестинация.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук