11.5 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Приморско завежда дела срещу „бедните магистрати”. Иска си земята.

Кметът на Приморско Лиляна Димова заяви днес, че общината завежда дела за прекратяване на договорите за отстъпено право на стоеж на децата на съдиите , свързани с имотния скандал в морския град.  Само при два от случаите на Ваня Генкова и Елка Икономова, където на терените вече има реализирани строежи, общинският съвет ще разгледа направеното от тях предложение  да платят терените на пазарни цени.

Днес в Приморско трябваше да се състои среща с Деница Урумова, Петър Попов, Елка Икономова, Тодор Цветанов, Анна Пенгезова и Ваня Генкова. Никой от тях обаче не се яви на срещата. Адвокат Евгени Мосинов обясни, че общината е искала да се постигнат извънсъдебни споразумения за да не се стигне до дела, които ще се проточат. Ако обаче до дни те не се явят в Приморско общинска администрация ще счита, че е налице отказ от доброволно уреждане на отношенията и ще предяви иск за прогласяване на нищожност на учреденото право на строеж на база нарушения на закона и съществени пропуски в подадените декларации за жилищни нужди.

Председателят на Общинския съвет в Приморско е изпратил писмо до съдия Деница Урумова, чийто имот е завършен в груб стоеж, като и е предоставил възможност за нова среща. Пламен Георгиев заяви, че тя е отказала да се яви на срещата, като е изпратила изключително нагло и арогантно писмо и се опитвала да си играе с общинската администрация на котка и мишка, като се надявала с протакането случаят да отшуми. „Терените от 100 кв. метра са дадени на магистратите, от предния кмет на общината Димитър Димитров, на цени от 3.90 лв., при пазарна цена на атрактивните имоти до морето до 300 евро на кв. м.“, каза още Георгиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук