13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Община Созопол с модерна система за видеонаблюдение, пусна WiFi в целия град

14 видеокамери, разположени на различни места в Созопол и Черноморец осигуряват сигурност на жителите и гостите на двата града и имат превантивна функция по отношение на нарушителите на реда. Това съобщиха от Община Созопол. Черноморската община изгради модерна видеосистема за наблюдение и включи целия град в Wi Fi зони, които предоставят безплатен интернет достъп на всеки жител и гост на курортния град. 

Още в първите часове на стартиране на интернет услугата за мрежата се закачат 1 150 потребителя. 150 потребителя вече втори ден са „залепнали” на компютрите си и ползват безплатния интернет- сочат данните на фирмата доставчик.”Интересът е много голям към услугата, а фактът, че Созопол – от Стария град до Буджака могат да ползват безплатния интернет е част от усилията на общината да създаваме добри условия за отдих и почивка на хилядите туристи-заяви зам. кмета Петя Чапевова. Според нея цялата система за видеонаблюдение и Wi Fi зони, която е изградена в Созопол е най-новата и иновтивна услуга, която се предлага в страната. Проектът е нов и включва изцяло безжично изградени камери с възможност за постоянно надграждане на системата без допълнителни инвестиции.

Видеокамерите са два вида – панорамни камери и трафик камери, които имат възможност да запишат дори такава подробност като номера на автомобила- нарушител. Две от камерите са разположени в центъра на град Черноморец, една камера – на „Буджака”, две – в района на пл. „Черно море”, една- на Магарешкия площад, две от видеокамерите са в района на сградата на общината, на входа и на изхода от града, има камери на пристанището и автогарата, както и в Стария град. Видеонаблюдението ще се извършва денонощно от служители на общината, като при регистриран инцидент или съмнително поведение, органите на реда ще бъдат своевременно информирани.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук