16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Община Царево започна пълна ревизия на „Коросиата”

  Кметът Петко Арнаудов издаде заповед за инвентаризация на общинската собственост в местността „Коросиата“ и назначи комисия от десетина специалисти от общинска администрация, която да извърши проверка на всички имоти и временни постройки в нея. aht.jpg  „Коросиата“ включва 200 дка общински и частни терени, намиращи се точно над плажа на Ахтопол. През 80-те години тук са изградени почивни станции на различни предприятия, поради което местните наричат местността „дървения град“.Вчера комисията провери 36 почивни бази в „Коросиата“ и установи, че много от наемателите им въобще не плащат наем за терените, които ползват. Други са уведомили общината с писма, че не ползват базата поради реституция на имотите и въпреки това приемат туристи. Има и такива, които са информирали, че няма да развиват дейност, но не съобщават, че са продали имота и той вече е с нов собственик. Някои от наемателитe са с прекратени договори, но и те продължават да ползват терена и да не плащат.

По време на проверката част от собствениците и наемателите на базите са се укрили , а други се опитали да се саморазправят с комисията. Туристи пък са се представяли за гости.

Комисията провери и над 10 търговски обекта, разположени върху тротоарите ,които работят без разрешение и без да заплащат такса за ползването им.

Служителите от „Общинска собственост“ издирват неактувани общински имоти. Целта е да се направи пълна инвентаризация на общинската собственост в „Коросиата“. Установени са и започнати строежи в неурегулирани земеделски имоти. Кметът съобщи, че проверките ще продължат. „Администрацията ще трябва да излезе от сградата на кметството и да види какво се случва в отделните селища на общината. Не може някой да си мисли, че без договор и без да заплаща наем, ще ползва общинско имущество, или пък ще печели за сметка на неплащането на общински такси. Нека местните хора разберат, че правилата важат, както за Царево, така и за Ахтопол“, коментира Арнаудов.

През следващата седмица проверките ще продължат в Ахтопол и Царево.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук