11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Общинските полицаи в Бургас патрулират с електрически скутери

Велопатрулите  в Морската градина в Бургас от днес бдят за сигурността на туристите с електрически скутери. Така те  са по-мобилни, предвижват се бързо, а и са екологично чисти, обясниха от общинска служба „Обществен ред и сигурност”.

Освен за вандалски прояви общинските полицаи ще следят за спазвате на наредбата за „Водноспасителната дейност”  и ще помагат на спасителите на плажа. Миналата година са съставени 40 акта на младежи,, които са скачали от бургаския мост. Велопатрулите ще контролират и заведенията в Морската градина.

Ако местния парламент, след религиозния и обществения натиск,  промени Наредбата за обществения ред  и забрани монокините на плажа в Бургас, момичетата трябва веднага да слагат горниците на банските, ако видят тези момчета.

От 1 юли заедно с общинските полицаи ще дежурят и два патрула на бургаската жандармерия за спазването на реда в Морската градина. Общината е поела горивото на патрулиращите автомобил.

В разгара на сезона работното време на двете двойки велопатрули ще бъде удължено от 10 сутринта до 10 вечерта.

От Общината в Бургас вече обмислят от следващото лято не само в Морската градина, но и в центъра на града патрули на велосипеди да следят за реда през лятото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук