14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Общинските съветници провеждат редовното си заседание

Започна августовската сесия на Общински съвет – Бургас. Местните управници са включили 18 точки в дневния си ред. Към момента текат разискванията по запитването на общински съветници от групата на БСП, относно наличните депозити и разплащателни сметки на община Бургас в Корпоративна търговска банка и изпълнението на бюджета за приходите и разходите на местната администрация към края на миналата година. 

общински съвет Бургас
До обяд трябва да бъде обсъден и отчет от кмета на Бургас Димитър Николов за изпълнение на решенията на Общинския съвет, отнасящи се до общинската администрация от заседанията, проведени от началото на тази година. Съветниците трябва да съставят и процедура за избор на обществен посредник. Входирана е и докладна записка от Димитър Николов за прекратяване на договор между Община Бургас и „Професионален футболен клуб Нефтохимик 1962“ АД. 
Входирана и точка за избор на управител на „Чистота“ ЕООД. Съветниците ще решават и дали Община Бургас да кандидатства с проектно предложение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Българо – Швейцарската програма за сътрудничество – Програма „Насърчаване на социалното включване на ромите и други уязвими групи“. Общинските съветници от НФСБ за пореден път настояват концесията на паркинга пред храм „Св. Кирил и Методий“ да бъде прекратена. 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук