14.3 C
Бургас
петък, май 10, 2024

Общинският съвет в Бургас гласува 80 000лв. за пострадалите във Варна

С 35 гласа „за” 1 против и 7 „въздържали се” общинският съвет в Бургас гласува да бъдат дарени 80 000 лв. от общинския бюджет за бедстващите във Варна. Дебатите по докладната обаче продължиха повече от час станаха повод за политически дебати и размяна на остри реплики. Общински съвет - Бургас Направени бяха и две други предложения. Парите от заплатите на общинските съветници в Бургас за два месеца да бъдат дарени за подпомагане на бедстващите във Варна. Това предложи общинският съветник от СЕК Константин Бачийски. Той изчисли, че те са точно 80 000лв., колкото предлага кметът Димитър Николов да се вземат от общинския бюджет. Евгений Мосинов от БСП предложи помощта от 80 000 лв. да бъдат разпределени за бедстващите във Варна и Добрич по 40 000 лв. Димитър Людиев от ГЕРБ предложи парите да не бъдат само за Варна, а да влязат в дарителската сметка за всички пострадали от наводненията в страната.

Общинският съветник Георги Манев от Средна европейска класа отказа да подкрепи докладната, защото според него Бургас има нужда от пари заради незавършени големи проекти като „Тройката” например, а за бедстващите във Варна трябвало да се погрижи държавата.

Йордан Георгиев от БСП предложи докладната да бъде формулирана по друг начин. В нея да се посочи, че са конкретно за бедстващия квартал Аспарухово и дарителят да може да провери как са изразходвани средствата, за да не потънат в общинската хазна на морския град.

Ангел Божидаров от НФСБ предложи всеки общински съветник да дари по 200 лв. лични средства за бедстващите.

Нямаме право да взимаме от парите на бургазлии, това е политически ПР, заяви Георги Дражев от НФСБ. „ Бръкнете в джобовете си и дарете за пострадалите от наводненията.”, призова той. За същото настоя и общинският съветник от НФСБ Валентин Касабов. Той прикани общинските съветници да „бръкнат в джобовете си и да дарят заплатите си от 800 лв. за бедстващите райони.”

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук