13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Общинският съвет в Приморско гласува по 350 лева на 72 семейства, засегнати от бедствието

На редовно заседание Общинският съвет Приморско гласува отпускате на помощи за засегнатите семейства от двете големи наводнения на 15 юли и 6 септември. На двете дати община Приморско попадна във воден ад и бе обявено бедствено положение.

приморскоПредложението дойде от Председателя на Общински съвет Приморско Миглена Барцулева и съветниците Златин Бодуров, Захарина Неделчева, Катя Вълчева, Борислав Киров, Манол Манолов и Златина Тюлиева. Техните мотиви са, че големите наводнения са причинили многобройни материални щети. В кметствата на съставните селища, както и в Община Приморско са съставени списъци с лица, жители на общината, които най-силно са пострадали от пороите. Съветниците посочват в предложението си, че хората имат нужда от тези пари, тъй като нямат застраховки на домовете си и голяма част от тях са безработни и социално слаби.

 

С пълно мнозинство общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати по 350 лева на 72 пострадали семейства.

 

По време на сесията кметът Димитър Германов връчи и благодарствени писма на кмета на Ново Паничарево Яна Жекова и кмета на Веселие Стойчо Карабинов. В тях той изтъква тяхната бърза и адекватна реакция по време на бедствието, благодарение на които не се стигна до загуба на човешки живота в селата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук