13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Общинският съвет прие декларация на реформаторите в памет на жертвите от  Париж

Заседанието на местния парламент започна с минута мълчание

Общинският  съвет  се обедини около декларацията на групата на Реформаторския блок, с която Бургас отдава своята почит към загиналите при атентатите в Париж. Тя ще бъде изпратена до посланика на Република Франция в България Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан от името на ОбС.

„Във връзка с терористичните атаки в Париж в нощта на 13 ноември 2015 г.,  бихме искали да изкажем нашата съпричастност и съболезнования  към Вас, френския народ, семействата на жертвите и ранените в този ужасяващ акт,  в самото сърце на столицата на Република Франция. В този труден момент ние, като европейци, трябва да проявяваме солидарност и да стоим един до друг, изправени срещу страха, терора и тиранията. Бог да прости жертвите!”, пише в декларацията. Тя бе разгледана, като точка първа от днешното заседание на ОбС, което започна с минута мълчание. Декларацията е предложение на  групата на реформаторите, в която участват  д-р Георги Митев, Тошко Иванов, Станимир Апостолов, Живко Табаков и Димитър Христов.

При атентатите в Париж на фаталния 13-ти ноември загинаха 129 мирни граждани, а стотици други бяха ранени. Ужасяващият акт на терор дори предизвика дебат сред международната общност датата 13-ти ноември да бъде приета като ден за памет към жертвите от терористични атаки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук