15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Общински съветник дари близо половин тон мръвки на БЧК

Общинският съветник от ГЕРБ-Бургас Николай Иванов се присъедини към благотворителната кампания на БЧК „Дар на Великден”, която се провежда за поредна година.  Иванов дари над 450 кг. пакетирани  месни продукти на организацията в морския град, която продължава да получава помощи в рамките на инициативата.

„И в предните години с колегите ми от ГЕРБ в местния парламент сме участвали в инициативата, която е добър пример за обществото – как можем да бъдем съпричастни и да помогнем на нуждаещи се хора.  С дарените продукти от първа необходимост и оказаната подкрепа, те ще могат да посрещнат предстоящите Великденски празници”, коментира общинският съветник.

Кампанията за набирането на пакетирани хранителни продукти БЧК-Бургас стартира на 18 март. И тази година партньори на областната Червенокръстка организация са магазини от хранителна верига, където доброволци на БМЧК дежурят, за да приканват гражданите да дарят закупен от тях продукт. Със събраните храни по повод Великденските празници БЧК-Бургас ще подпомогне социално уязвими лица, живеещи под социалния минимум (самотни и многодетни майки, лежащо и терминално болни, сираци, бездомни лица и др.). В кампанията се набират пакетирани продукти с дълъг срок на годност от първа необходимост.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук