14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Общински съветник от ГЕРБ предлага удължаване на маршрута на автобус №15 в кв. Сарафово

Промяна в транспортната инфраструктура в бургаския квартал Сарафово, благодарение на която ще се удължи маршрута на автобус №15 предлага общинският съветник от ГЕРБ Красимира Маркович. Нейното предложение, което включва отпускане на средства за проектиране на крайния участък на една от централните улици „Ангел Димитров” и обръщало за градския автобус, ще бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС-Бургас.

„Тази промяна в транспортната инфраструктура и в плана на района се налага да бъде извършена след многократни сигнали и молби на граждани. Те живеят в новите застроени комплекси в местностите „Овошките” (бившата „Манаф хенде”) и „Манастирско и изминават пеш голямо разстояние всеки ден, за да стигнат до най-близката спирка на автобус №15. Затова е необходимо да бъдат предвидени средства от бюджет 2014 за проектиране на крайния участък от ул. „Ангел Димитров”. Той е част от главната улична мрежа и локала на път I-9”, сподели Красимира Маркович.

Общинският съветник от ГЕРБ-Бургас коментира още, че във посочените местности има строежи, които вече са въведени в експлоатация, но без изградена улична мрежа. Tова затруднява жителите на района, които нямат директен достъп до последната спирка на автобус №15. В момента градският транспорт стига само до сградата на кметството.

„В крайния участък на ул. „Ангел Димитров, преминаващ през новите комплекси, има подходящ парцел за обособяване на обръщало за автобуса. С неговото проектиране и бъдещо изграждане ще се разреши един сериозен проблем за жителите на кв. Сарафово”, заяви Красимира Маркович.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук