13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Общински съветник предлага изграждане на паркинг в „Братя Миладинови“

Да бъде изграден паркинг до бл. 1А (продължение на ул. „Дебелт”), а в между блоковете 1 и 2 да се извърши реконструкция на съществуващите паркоместа, чрез изграждане на джобове и коригиране размера на зелените площи. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ-Бургас Роза Желева. 1Тя е входирала докладната в Общинския съвет, който предстои да я разгледа на редовното си заседание в края на месеца.

Роза Желева е аргументирала предложението си с недостатъчния брой места за паркиране в бургаския комплекс „Братя Миладинови“, което от своя страна води и до оставяне на автомобилите по тротоарите и зелените площи.

2„Проблемътв действителност е сериозен, ж. к. „Братя Миладинови“ е един от централните бургаски комплекси, проектиран за изграждане през 70-те години на миналия век. При проектирането не е предвидено нарастването на автомобилния парк. В района около бл. 1, бл. 1А, бл. 2, бл. 2А и бл. 3 съществуващите паркинги и паркоместа са малко на брой и не са достатъчни. С паркиране на автомобили в зелените площи и на тротоарите се ограничават възможностите на децата за игри навън. Самите градинки се занемаряват и разорават“, коментира общинският съвеник.

В мотивите си Роза Желева посочва, че във въпросния район съществува възможност за изграждане на паркинг до бл. 1А. Към настоящия момент участъкът представлява необлагородена площ, част от която се използва за паркиране от изчакващите реда си автомобили за близката автомивка.

„Предложението ми е мотивирано и от желанието на живущите в бл1. Те ми предоставиха и подписка в подкрепа на идеята за нови паркоместа. Между блоковете 1 и 2 е необходимо да извърши реконструкция на съществуващите паркоместа, чрез изграждане на джобове и коригиране размера на зелените площи. Важно е да се отбележи, че от 1987 г. не са извършвани никакви реконструкции и ремонти в между блоковите пространства на посочения район“, сподели още Роза Желева.

Тя предлага да се включи в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2015 г. изграждането на паркинг до бл. 1А (продължение на ул. „Дебелт”), а в между блоковете 1 и 2 да се извърши реконструкция на съществуващите паркоместа, чрез изграждане на джобове и коригиране размера на зелените площи.Също така да бъдат осигурени средства от бюджета за благоустрояване на междублоковите пространства в района на бл. 1, бл. 1А, бл .2, бл. 2А и бл. 3 в ж. к. „Братя Миладинови“, като се отнеме възможността за паркиране в зелените площи.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук