11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Общински съветници от БСП: Радиоцентърът да стане общинско предприятие

Общинските съветници от БСП се срещнаха с представители на Общинско радио – Бургас. Повод за проведената консултация бе входираната от общината, и по- специално от зам. кмета по образование и култура Йорданка Ананиева докладна записка за закриване на 70- годишната обществена медиа.

На срещата присъстваха всички общински съветници от левицата начело с Евгений Мосинов.

Представителите на Общинско радио Бургас запознаха съветниците с историята на медията и проблемите на общественото радио.

Съветниците от БСП изразиха неодумение от реакцията на зам. кмета Ананиева, която на въпрос на бургаска медия относно проблема е отговорила: ”Като искат от БСП да го финансират”. Изказване с подобна стилистика е обидно към политическа партия с представителство в местния общински съвет и за съжаление може да бъде възприета като проява на ниска управленска култура.

Съветниците от БСП считат, че трябва да се даде шанс на медията със 70 – годишна традиция и че е по- добре от кметството да направят по – задълбочен  финансов анализ за пропуснатите възможности за финансиране. По време на разговора  беше констатирано, че засега липсва и не е ясна личната позиция на кмета Николов по закриването на обществената медия.

На срещата бе обсъдена възможността общинското радио Бургас да бъде трансформирано в общинско предприятие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук