12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Общински съветници уважиха Бабинден в областта

За поредна година ГЕРБ-Бургас отбеляза Празника на родилната помощ, Бабинден, като посети пенсионерски клубове и дом за стари хора в Бургаска област.

Представители на клуб „Долно Езерово” към Гражданско сдружение ГЕРБ-Бургас заедно с общинските съветници от партията Панайот Жечков, Илияна Гъбева, арх. Димитър Георгиев, Димитринка Буланова и Карамфилка Апостолова поздравиха двата пенсионерски клуба, „Вая” и „Тракия” в бургаския квартал „Долно Езерово”.

В двата пенсионерски клуба членуват близо 150 души. На тържеството присъстваше и териториалният директор Антоанета Манолова. Както повелява традицията и в двата пенсионерски клуба бе представен ритуала израждане и измиване на ръцете за здраве. От ГЕРБ-Бургас зарадваха присъстващите с подаръци и средства за подпомагане на дейността им. Малко по-късно общинският съветник Димитринка Буланова посети и кв. Ветрен по покана на пенсионерския клуб.

Съветниците от ГЕРБ уважиха тържеството по случай Бабинден, организирано от клуба на Българска асоциация на пенсионери обединени –Бургас (БАПО) в к-с „Лазур”. Като жест на внимание към членуващите над 70 души в него от ГЕРБ подариха кошница с плодове, която бе връчена на председателя Златка Събчева. Групата за художествена самодейност към БАПО бе подготвила програма за празника.

От структурата на ГЕРБ-Средец и тази година спазиха традицията, като посетиха дом за възрастните хора „Бяла лястовица”, след отправена покана от ръководството му. Ритуално подариха кърпа и сапун на най-възрастната жена от дома,  която е на 95 години и извърши ритуала за празника. Общинският ръководител на партията и председател на ОбС-Средец д-р Надежда Палова поднесе подарък на всички обитатели на дома, като им пожела здраве и дълголетие. Възрастните хора бяха подготвели саморъчно изплетени цветя за своите гости. В тържеството взе участие и детска група за народно пеене към читалище „Пробуда” в Средец с ръководител Цвятко Ангелов.

Таня Петкова, Ана Желева и Лилия Петрова от ЖГЕРБ посетиха АГ отделението в МБАЛ-Поморие, за да поздравят неговия екип. От партията се включиха в празненствата на пенсионерски клуб „Анхиало” и този в кв. „Св. Георги”. От името на ЖГЕРБ-Поморие Жасмина Димитрова зарадва пенсионерите от клуба в с.Лъка с подаръци. Членове на ГЕРБ се срещнаха с жителите на Ахелой, както и с дамите от пенсионерския клуб в Каблешково, които отбелязаха Бабинден в местното читалище.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук