11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Общо 40 000 лева гаранция за Гарбис и Красимир

Окръжен съд – Бургас измени определение на Районен съд – Карнобат за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража спрямо Красимир М. и Гарбис А., като замени така взетата мярка в „Парична гаранция“ от по 20 хил. лева за всеки обвиняем. 

Те са привлечени като обвиняеми за това, че от м. април 2017 г. до 02.08.2017 г., в дворно място в с. Раклица, община Карнобат, в съучастие като извършители, засели и отгледали 54 броя растения от рода на конопа, в нарушение на установените в ЗКНВП правила. За това престъпление законът е предвидил наказание „Лишаване от свобода“, от две до пет години и глоба и по смисъла на НК, то не е тежко престъпление.

Въззивната инстанция сподели изводите на първоинстанционния съд, че към настоящия момент са налице достатъчно доказателства, въз основа на които може да се направи обосновано предположение, че Красимир М. и Гарбис А. са извършили престъплението, в което са обвинени по чл. 354в, ал. 1 от НК.

Съдът прие доводите на защитата на двамата обвиняеми относно липсата на кумулативната предпоставка – реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат други престъпления, за основателни. Двамата са с чисто съдебно минало. Красимир М. не е осъждан, а Гарбис А. е реабилитиран, като има семейство, съпруга и новородено дете. Обвиняемите имат установени адреси, на които пребивават.

Мотивиран от горното, Окръжен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от по 20 хил. лв. за всеки обвиняем, като при определяне на размера на мярката, въззивната инстанция изходи от вида, характера и санкционните последици на извършеното деяние, етапът на разследването по досъдебното производство, както и целите на мерките за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук