13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Огнено шествие в Бургас за Световния ден за борба със СПИН

Младежко огнено шествие в подкрепа на борбата с ХИВ, запалване на традиционната огнена панделка, изработване на колажи, популяризиране на употребата на предпазни средства и мотивиране на  гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

Tова са част от инициативите, обединени в кампанията „Животът е безценен!“. Шествието ще започне от 17.30 часа от Дома на НХК и ще стигне до Часовника. Проявата се организира по повод Международния ден за борба със  СПИН, 1-ви декември. АНТИСПИН кампанията се осъществява съвместно с РЗИ, Местен обществен комитет по СПИН, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на Министерство на здравеопазването и неправителствени организации.

 

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A”, Община Бургас, БМЧК, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Доза обич“, Сдружение „Каритас“  и Сдружение „Равновесие“ ще раздават здравно-информационни материали с цел -популяризиране на употребата на предпазни средства . Организаторите призовават  всички в 21 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН. Да се обединим и да станем част от световната съпричастност  към скръбта на близките на засегнатите от ХИВ/СПИН! Да отправим послание до цялото общество за толерантност и уважение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук