12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Огнено шествие тази вечер в Бургас /ВИДЕО/

Огнено шествие ще започне от компаса на ул. „Александровска“ днес в 19.00 часа. Шоуто е интро към спектакъла „Огън и магия“, който ще бъде представен в града през утрешния ден. „Огнената трупа“ ще премине край Часовника и ще продължи по ул. „Богориди“. 

Бургазлии и гости на града ще могат да видят спектакъла утре от 20.30 часа на сцената на Летния театър. Билети ще се продават и на място. „Бургас е люлката на нестинарството и не ни беше никак трудно да изберем града за представлението си“, споделя режисьорът, Пламен Иванов цитиран от Агенция „Фокус“.

По думите му, за шоуто не изработена специална сцена, а истинска жерава ще се приготвя отвън в специален съд. Взети са всички мерки за сигурност, всичко е съгласувано с пожарната. Ще има дежурна пожарна кола и пожарникари по време на спектакъла, както специални одеала под сцената.

„Всичко е теставано и спекаткъла е професионално направен, мерките за безопасност са сериозни“, каза още Иванов. Театъътр на огъня и сенките не за пръв път гостува в Бургас. Той взе участие в две псоледователни издания на фесивала за съвременно изкуство Включи града.

Подобно огнено шествие вече бе посрещнато и в други градове в страната:

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук