14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Огнян Герджиков – служебен премиер, предсрочни избори на 26 март

„“Цветен“ политическия и експертен служебен кабинет е съставил президентът Радев. Правителството ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри, съобщиха източници на bTV от „Дондуков“ 2.

С указа на държавния глава от тази вечер парламентът ще бъде разпуснат на 27 януари, петък. Утре кабинетът „Борисов“ ще проведе последното си заседание, а в петък ще бъде представено служебното правителство.

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 26 март.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки че отричаше да е получил категорична покана, очевидно бившият председател на парламента Огнян Герджиков се е съгласил да поеме поста на служебен премиер в конкуренцията на бившия председател на БАН академик Стефан Воденичаров.

Служебно правителство - Герджиков
Снимка: bTV

Заместник-министърът на финансите в няколко поредни правителства Кирил Ананиев ще осигури приемствеността в ключовия ресор. Силовите министри са Пламен Узунов, бивш директор на полицията в Пловдив (уволнен от Румяна Бъчварова заради оставен на свобода убиец на пътя) и генералът от резерва Стефан Янев, бивш военен аташе във Вашингтон.

Външен министър става посланикът ни в Берлин и бивш началник на кабинета на Симеон Втори – Ради Найденов.

Служебно правителство - Герджиков
Снимка: bTV

Д-р Илко Семерджиев поема здравеопазването, Христо Алексиев от управата на НКЖИ – транспорта. Енергиен министър става Николай Павлов от „Булгаргаз”.

Служебно правителство - Герджиков
Снимка: bTV

Театралът Рашко Младенов ще оглави министерство на културата. От академичните среди са министърът на икономиката Теодор Седларски и министърът на спорта Даниела Дашева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук