16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Огромни 5- метрови буболечки нападнаха Бургас

Бургас   беше превзет  от огромни буболечки, които освен искрено любопитство, всяха и  страх и ужас в детските очи. За щастие това не е началото на Апокалипсиса, а новият пърформанс на една от най-изявените съвременни артистични трупи в Европа .

Артистичната трупа е добре позната на бургазлии, тъй като миналата година събра хилядна публика със спектакъла си “Динозаври”.  Новите им превъплъщения са на гигантски жужащи насекоми . Те изглеждат  като от филм на ужасите, но всъщност са дружелюбни, управляват се трудно и нямат имена, разкри холандският артист Пол Кеслер, който застана пред нашата камера без плашещия костюм.

Шествието на огромните, 5- метрови  насекоми премина през ул. “Богориди” до Казиното и обратно, следвано от екзалтирана тълпа от хора. Деца и техните родители не пропуснаха да се срещнат  с чудатите същества, които се оказаха готови за нови запознанства с всеки, дръзнал да ги доближи.

Господарят им умело ги укротяваше с огромен жезъл, който ги предпазваше и от опасността буболечките да намерят смъртта си  в някой кабел.

Пърформънсът  е част от третото издание на фестивала “Включи града”.Тридневният бургаски  фест, преобразява познатите пространства и премахва границите между изкуство и публика. Под надслов „Бургас 2114“ тазгодишното издание  изпраща града 100 години напред. Без бариери помежду си, артисти и публика заедно интерпретират своята визия за Бургас – такъв, какъвто си го представят в бъдещето.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук