13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Одобриха кредита за Флората

Бургаските бщински съветници приеха предложението за изтегляне на нов общински заем за строителството на Експозиционен  център „Флора”. Парите ще дойдат от Сосиете Женерали Експресбанк. Проектът е одобрен за финансиране по инициативата „Джесика ”, под формата на нисколихвен  дългосрочен кредит, а френската банка е разпоредител на средствата. Очакваните приходи за Община Бургас пък ще се формират от билетчета  за вход при музейните експозиции и отдаването на площи под наем.

На днешната сесия  се появи предложение Флората да бъде преместена близо до бъдещия Океанариум . Според общинския съветник от НФСБ , Валентин Фъртунов  мястото й е точно там, тъй като сега „затапвала” Морската градина. Фъртунов  сподели горчиви спомени от 40-минутно търсене на парко-място, за да си купи съпругата му цветя от Флората през пролетта. От ГЕРБ пък обясниха, че общината давала по 100 бона всяка година за нов найлон на експозиционните  павилиони. Групата им бе категорична, че мястото на Флората си е точно там, където е и в момента.

Така или иначе новият комплекс трябва да заеме площ от 1426 кв .м. и освен за традиционното изложение за цветя, да се използва целогодишно за организирането на конгреси, браншови събирания, културни прояви, музейни експозиции, партита, изложения, сватби, балове и др .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук