15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Оздравителна програма спасява „Черноморец” от фалит, феновете – обезпокоени

Общото събрание на „Черноморец” прие  днес оздравителна програма на дружеството, която трябва да измъкне отбора от очакван фалит. Дълговете на клуба за 2012 г. са 20 млн.лв. съобщи  Пламен Киряков. Бюджетът на отбора за миналата година е бил в рамките на 4 млн.лв. Само за сравнение по времето на Красимир Балъков „Черноморец” разполагаше с 16 млн.лв.

 Днес бяха гласувани и промени в борда на директорите на дружеството. От страна на „Петрол Холдинг” в търговския регистър ще бъдат вписани президентът на клуба Митко Събев, прокуриста Пламен Киряков и Георги Мицов. Членове на борда от страна на общината са Мирослав Йорданов и Иван Цанев.

Представителят на ОбС в общото събрание Евгений Мосинов заяви, че подкрепят предприетите мерки за подобряване на финансовата стабилност на  дружеството.

 Преди общото събрание футболни фенове на „акулите” се събраха пред стадиона обезпокоени от слуховете, че отборът е пред закриване.

 Общото събрание определи възнаграждение от 500 лв. на членовете на борда. Повечето от тях обаче са се отказали от парите в полза на клуба.

 Бюджетът на „Черноморец” за 2013 г. ще бъде гласуван на първото заседание на новия борд, след като собственикът на клуба Митко Събев се завърне от чужбина.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук