16.5 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Окръжен съд – Бургас допусна предаване на турски гражданин на Кралство Дания

Турският гражданин Ахмед Белбек да бъде предаден на съдебните власти на Кралство Дания, постанови днес Окръжен съд – Бургас. Той е търсен с Европейска заповед за арест за изтърпяване на наказание лишаване от свобода, постановено в негово отсъствие. На 11.06.2014 г. съдът в Глоструп – Дания, го е признал за виновен в извършване на шест данъчни престъпления през 2009 г., 2010 г. и 2011 г.

съд    Пресцентърът припомня, че на 15.09.2014 г. Окръжен съд – Бургас взе спрямо турския гражданин мярка за неотклонение задържане под стража. На 10.09.2014 г. той даде съгласие доброволно да бъде предаден на изискващата го държава. Днес изтече тридневният срок, в който той можеше да оттегли това съгласие.

Той обаче потвърди желанието си да бъде екстрадиран в най-кратък срок в Дания, като обясни, че тук не се чувства добре.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска съдът да допусне предаването му на изискващата държава, тъй като липсват предпоставки за отказ.

Защитникът на Белбек посочи, че подзащитният му се търси за данъчно престъпление и предвид това не може да бъде отказано изпълнение на Европейската заповед за арест. Отделно от това са налице всички предпоставки, тя да бъде изпълнена.

Окръжен съд – Бургас като взе предвид представените от Кралство Дания съдебни книжа и заявените от страните в съдебната зала становища, допусна изпълнение на Европейската заповед за арест и предаване на Белбек.

Определението е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук