12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Съдът допусна медицинска експертиза на задържан за грабеж

Окръжен съд – Бургас разгледа днес жалбата на Христо Стоянов и неговия защитник за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека. Съдът уважи искането на пълномощника да бъде допусната комплексна съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното състояние на обвиняемия и дали то е съвместимо с престоя му в местата за лишаване от свобода.

Съдебна палата Бургас

Стоянов е привлечен като обвиняем за това, че на 31.07.2014 г., за времето от 04:10 до 04:25 ч., в гр.Бургас, ж.к. „Меден Рудник“, в двора на основно училище, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – 7 лв. и мобилен телефон, от пострадала жена, като употребил за това заплашване, че има нож и ще я убие и сила- нанесъл й удар с юмрук и я блъскал в земята. Както и за това, че по същото време и място е извършил действия с цел да възбуди и да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на същата пострадала, за което употребил заплашване, че има нож и ще я убие и сила, като й нанесъл удар с юмрук и я блъскал в земята, привеждайки я по този начин в безпомощно състояние.

На 22.08.2014 г. Окръжен съд – Бургас му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. Сега Стоянов прави искане за изменение на мярката в по-лека, като твърди, че е влошено здравословното му състояние. Неговият защитник представи пред съда множество медицински документи, удостоверяващи това. Обвиняемият заяви, че би искал да започне адекватно лечение, за каквото няма условия в Затвора – Бургас, където пребивава в момента.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас се противопостави на искането като посочи, че Стоянов има хронични заболявания и не са представени данни, които да обосновават искането за изменение на мярката за неотклонение. Окръжен съд – Бургас допусна да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на поставените от защитника на Стоянов въпроси. По тази причина делото е отложено за 06.11.2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук