13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Окръжен съд Бургас задържа под стража разследван за хероин

Окръжен съд Бургас задържа под стража Гюнай Хълмиев. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 6 март на ГКПП – Малко Търново, на трасе за обработка на входящи автомобили от Република Турция към Република България, с лек автомобил „Фолксваген Голф“, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, пренесъл през границата на страната 9 пакета с високорисково наркотично вещество – хероин, укрити в газовата бутилка на автомобила с общо бруто тегло 9 474 грама.

хероин      Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира, на Хълмиев да бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Прокурорът се мотивира, че е разследван за тежко умишлено престъпление. От събраните по досъдебното производство доказателства безспорно се установявало авторството на деянието. Прокурорът поиска мярката за неотклонение да бъде съобразена със степента на обществена опасност на деянието, за което е обвиняем. Според прокурора тя навежда за опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Защитникът на Хълмиев поиска да му се наложи по-лека мярка за неотклонение – домашен арест или парична гаранция. Служебният защитник посочи чистото му съдебно минало, грижите, които полага за децата си и факта, че живее с родителите си.

Обвиняемият заяви пред съда, че ще съдейства на разследването и няма да се укрие. Той обясни, че не знаел за наркотичните вещества в колата му.

Окръжен съд Бургас прецени, че деянието, за което е привлечен като обвиняем е с висока степен на обществена опасност и на този етап на разследване адекватната мярка за неотклонение е задържане под стража.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Въззивното дело там е насрочено за 13.03.2015 г. от 14 ч.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук