13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Окръжен съд Бургас задържа под стража разследван за грабеж с употреба на нож

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Мартин Маринов. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 17.03.2015 г. в гр. Бургас при условията на опасен рецидив, действайки като извършител, в съучастие с друго, неустановено лице – извършител, е отнел 2 банкноти по 5 лв., мобилен телефон ведно със СИМ-карта и калъфче, и златни накити, като опрял нож в областта на врата на пострадалия.

нож       Окръжна прокуратура Бургас поиска на Маринов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът посочи, че събраните доказателства водят до обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е обвиняем. То е тежко умишлено престъпление. Предвид обремененото съдебно минало на Маринов, прокурорът намира, че е налице опасност той да се укрие или да извърши друго деяние.

Защитникът му пледира за по-лека мярка за неотклонение, тъй като Маринов показвал, че има желание да се поправи. След изтърпяването на ефективно наложено му наказание лишаване от свобода, той не бил извършвал други престъпления, нито общувал с криминално проявени лица, освен в случая, за който е привлечен като обвиняем. Той изразявал съжаление, че се подвел, и съдействал на разследването за разкриване на обективната истина. Маринов работи и има постоянен адрес.

Обвиняемият заяви пред Окръжен съд Бургас, че моли да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че помага на разследването.

Окръжен съд Бургас като се запозна с предложението на Окръжна прокуратура Бургас, с представените по делото доказателства и заявените от страните становища, и най-вече с богатото съдебно минало на Маринов, намери, че адекватната мярка за неотклонение е задържане под стража.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук