14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Окръжен съд – Бургас наложи 2 години и 7 месеца условно наказание за смърт на пътя

Окръжен съд – Бургас наложи условно наказание от 2 години и 7 месеца лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок на Вълчо Стайков за непредпазливо причиняване на смърт при катастрофа на пътя. Той е признат за виновен за това, че на 24.08.2014 год., на 1 км след село Прилеп, при управление на лек автомобил „Ауди А 4”, собственост на негов приятел, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 44-годишния си спътник. катастрофа При произшествието Стайков не се е съобразил с навлизането на управлявания от него автомобила в пътен участък с ляв завой, като е шофирал със скорост около 97 км/ч, която е по-голяма от критичната за преодоляване на този завой.

Днес делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият Стайков изцяло призна фактите изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. По този институт съдът намали първоначално определеното му наказание от 4 години лишаване от свобода с 1/3 и постанови той да търпи 2 години и 7 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 5 години изпитателен срок. Съдът лиши Стайков от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Тримата наследници на пострадалия от деянието участваха в съдебния процес като частни обвинители. Те заявиха, че нямат граждански претенции към подсъдимия и отказаха да бъдат конституирани като граждански ищци.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в 15-дневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук